prev next

IGP | voorheen IPO

Wat is africhten?

Kynologie Duitse Herder

Het antwoord hierop is kort en duidelijk: Africhten is opvoeden! De capaciteit die de hond bezit, in dienst stellen van de mens. U zult begrijpen, dat africhten niet vanzelf gaat. Een eerste vereiste is een goede verstandhouding tussen baas en hond. Een goed afgerichte hond is eerlijk, zelfverzekerd en betrouwbaar en staat altijd naast zijn baas. Kortom, hij is een echte vriend.

De IGP sport bestaat uit 3 onderdelen: speuren, appèl en pakwerk.

Lees meer!

Officieel zijn deze bepalingen vastgesteld door de Verein für das Deutsche Hundewesen (V.D.H.) en is als stichtingsvereniging van het ras verantwoordelijk voor de rasstandaard van de (F.C.I.) Federation Cynologique International Standaard nr. 166/30.081991/D. Duitse Herdershond. Land van Oorsprong: Duitsland. F.C.I. Classificatie: groep 1 Herders- en Veedrijvershonden, sectie 1 Herdershonden met werkproef. Gebruik: veelzijdige gebruik-, herders- en dienstgebruikshond.


Lees meer!Behendigheid | Agility

De behendigheid is ontstaan in Engeland. In 1979 is behendigheid geïntroduceerd in Nederland. inmiddels is de behendigheid uitgegroeid tot een volwassen sport met veel wedstrijden. Aan zo’n wedstrijd nemen honderden honden deel en dit in verschillende klasse en wedstrijdvormen. Dit alles volgens de reglementen van K.N.K. Cynophilia/FCI.

Lees meer!